3 Temmuz 2010 Cumartesi

ispanya'ya messi gerek messi


maradona mourinho'yu aradı mı bilmiyorum ama vatandaşı paraguay direktörü aramış gibi çok etkili bir taktikle sahadaydı ilk yarıda. ispanya'nın elini ayağını bağladı. bağlamakla kalmadı kör düğüm yaptı.
ahanda işte tam bu sıkışık anlarda fikrim geldi. ispanya'da messi olsa ispanya paraguayı rahat çözerdi.
evet olacak iş değil elbet ama fifa dese ki ; sadece yarı finale kalan takımlar elenen takımlardan istediği bir oyuncuyu JOKER olarak takımına alabilir. böylece biz de erken veda eden yıldızları sonuna kadar izlesek fena mı olur?

misal messi ispanya'da, kaka hollanda'da, gerard ya da lampard uruguay'da, cannavaro almanya'da devam etse hoş olmaz mıydı?

kazanan dustin hoffman ama


devşirme arjantin-brazil final tahmininde artizlik yapıp al pacino mu de niro'mu derken bizim artizler nal toplayıp hoffman aradan dört boy farkla sıyrıldı gidiyor. lakin bir level ötede javier bardeme takılacak gibi geliyor o da.
işin aslı bu devşirme final sahnesine pek inanmasam da güney amerikalıların bu kadar erken dahası bu kadar kolay havlu atacaklarını tahmin etmemiştim.
üstelik meksika maçında mavi-beyazın altına hoş durmayan beyaz şort yerine klasik siyah şortla çıkmışlar bugün tangocular. ama yunanistan maçında hayran kaldığım veron onbirde yine yoktu. testi kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur elbet. veron niye yoktu aguero oynasa farklı olur muydu maradona mourinho'yu aradı mı, teyzemin sakalı olsaydı papaz pilav yer miydi vesaire.....
son tahlilde messisi ile maradonası ile kara afrika'ya renk kattı gönlümün ikinci mavileri.

82 ispanya'ya maradona sayesinde büyük ümitlerle gelip yine brezilya maçında kızaran maradona başta olmak üzere büyük hayal kırıklığı ile çeyrek finalde elenen arjantin bu sefer maradona ve veliahtı messi ile yine ümitli geldi afrikaya. iyi de gidiyordu. lakin yine çeyrek finalde elendiler.
dolayısı ile 82'den 201'a 86'dan 2014'e küçük bir köprü...
şampiyon arjantin, messi de turnuvanın yıldızı olur diyorum şimdi.
evet.
italya mı?
gönlümün en birinci mavisi zaten hep favori...