4 Aralık 2008 Perşembe

les ferdinand


1988-89 sezonunda kiralık giydiği beşiktaş forması ile çıktığı ilk maçlarda çok bilen medyamız tarafından hor görülmüş, çok eleştirilmiş (tıpkı fani madida gibi) ama son gülen olmuş siyahi topçu.

ağustos sıcagında çıktığı ilk resmi maçında a.gücü karşısında takım gibi o da iyi oynayamamış. takım 1-0 mağlupken oyundan alınmıştı. o esnada yamulmuyorsam maçı anlatan ercan taner hafif de dalga geçer şekilde "kuinsss paarrrk reennncırstan" alınan ferdinand çıkıyor yerine yeni salihli'den alınan halim giriyor anonsuyla boyalı basına malzeme veriyordu. malzemeyi veren sadece taner değildi, oyuna yeni giren salihli'li gençte rahat durmayıp 2 gol sıkıştırınca "sir les" de hassiktir demistir. (sahi n'oldu o gence)

neyseki havalar çabuk soğuyunca ferdi'de kıvama gelip golleri sıralamaya baslamıştı bir bir. ne var ki kadir kıymet bilmez, burnu beş karış havada güzide basınımız bu seferde (yamulmuyorsam) ilk 6-7 golünu hep kafası ile atan siyahi topcuya bunun ayağı yok mu, ayakla ne zaman gol atacak cinsinden kulplar takmıştı.

o dönemde sağ, sol ayakları ile hatta gögsüyle attığı gollerle cevabı gecikmedi ferdi'nin lakin asıl cevabını adeta sona saklamıştı. 21 haziran 1989 fenerbahce beşiktaş maçında hala unutulmayan ve ertesi gun "f.bahce defansını çarşıya gönderdim" diyerek tanımladığı o efsanevi golü ile vermişti.
evet.

foto : bjk.com.tr

Hiç yorum yok: