10 Ekim 2010 Pazar

kelebek etkisi-3


paunoviç o zaman var mıydı açıkçası net hatırlamıyorum. dolayısı ile ilk golü kimin, nasıl attığını da. o güne dair hatırladıklarım; benden olsa olsa 5-6 yaş büyük bir abinin, abi dediysem 16-17 lik bir ergen işte. iki elinin ayasını şaplatarak beşinci olduk adamım demesi yanındaki diğer ergene maç çıkışı. maç karşılıklı ataklarla en çok da beşiktaş'ın atakları ile geçiyordu. ne de olsa seyirci ve saha avantajı bizdeydi. inönüdeydik ama hala hatırlamıyorum ilk golü ve kimin attığını. ama rakip kırmızı-lacivertli zonguldakspordu. inönü stadının şimdiki yeni açığındayız. bize göre sağ kanattan yani numaralının önünden gelişen atakta ceza sahası dışından gelişine çok sert vurdu zonguldaklı futbolcu. rasim kara uzandı ama uzak köşeden ağlarla buluştu top. biz üzüldük az sayıdaki zonguldaklı vatandaşımız sevindi. sanırım 3-4 defa da zonguldak zonguldak diye bağırdılar. ilk golü hala hatırlamıyorum ama yediğimiz bu gol sanırım altmışlı dakikalarda geldi. hala gözümün önünde. canlandırmak isteyenler için; böyle bir golü 94-95 daum şampiyonluğumuzda mutlu topçu atmıştı. ama kime hatırlamıyorum. 3-0 lık bir maçtı ama antep olabilir mi. bakmak lazım. ya da ümit karan'ın ters taraftan sağ ayakla göztepe'ye attığı gol vardı hani izmir'de. spikerin abartıp ümiti van basten yaptığı gol. daha uzağı için f.bahçeli kayhan'ın bursaya attığı bir gol vardı çok uzaklardan. öyle güzel bir gol işte. yakın zamanda böyle gol hatırlamıyorum maalesef.
neyse.. 1-1 oldu maç bu golle.... şuursuz bir baskı oldu. sanırım böyle bitecek diye üzülüyorduk. o zaman iki puanlı sistem vardı ama beraberlik şimdiki gibi sevindirmiyordu. puanlar almamız gerekti kendi saha ve seyircimiz önünde. ligin son maçıydı üstelik.
sonra dakika seksen altı. bunu da net hatırlıyorum. ceza sahasında bir karambolde serdar bali, topu ayağının ucu ile sadece dürttü deniz tarafındaki kaleye ve gol. 2-1 herkes ayakta ve havadaydı. sanki şampiyonluk golü gelmişti.
zongukdaksporda iyiydi o sene. hani nerdeyse başaltı takımıydı. belki de ondan çok sevindik.
sonuçta abinin deyimiyle beşinciydik!

foto : pusulagazetesi.com.tr

1 yorum:

selaminko dedi ki...

ya da ümit karan'ın ters taraftan sağ ayakla göztepe'ye attığı gol vardı hani izmir'de. spikerin abartıp ümiti van basten yaptığı gol.

o golü manisaspor a atmıştı galiba.