26 Nisan 2009 Pazar

süleyman oktay

1977-1984 yılları arasında beşiktaş forması giymiş sessiz, sakin görev adamlarından birisidir.
en dikkat çekici ozelligi tabi ki sapsarı sacları ile koemanvari sert şutlarıydı. evet koeman sarı süleymandan sonra çıktı futbol piyasasına ama sert şutlarını anlatmak için başka isim bulamadım. o derece sert yani.
ankaragüclü "bonhof nazmi" vardı bir de o dönemler hatırladığım, böyle "manyak" sert şutlar atan. bir bizim süleyman bir de nazmi yani.

beşiktaş da futbola orta sahada başlayan süleyman sonraları defansın sağına oradan da saha dışına alınmıştı ne yazık ki sessiz sedasız.
pek çok besiktaş futbolcusu gibi onunla da ilgili bir iki kayıt var elbet her geçen gün eskiyen bu yaşlı dimağda.
misal bunlardan biri malum övdüğümüz sert şutuyla adanaspor'a attıgı frikik golüydü.. hatta yamulmuyorsam ilk vuruşu gol olmuş fakat hakem atışı tekrarlatınca ikinci vuruşu yine gol yapmıştı. (lakin tam emin değilim bu çifte golden daha yetkili ve etkili dimağlar teyit ederse sevinirim) ve bu yazdığıma ben de inanamıyorum ama. gerçek, sevgili okuyucu. radyodan hatta orhan ayhan'dan dinledim bu golleri ilkin.. ve ali samiyen'di stat. evet....

anıların bir diğeri ve daha haşmetlisi ise (bugün olsa jeneriklere girerdi hic kuşkusuz) 1-1 lik bir istanbul derbisinde g.saraylı haydar erdoğan'a neredeyse orta sahadan attığı goldü.

böyle de bir futbolcu vardı işte tarihte... futbol nostaljiklerinin unutamayacağı...
şimdi nerde ne yapar hayatta mıdır bilmem ama dimağda güzel izler bırakan bir futbol emekçisiydi o da...

4 yorum:

Şairler Parkı dedi ki...

Arayı uzun tutmasanız ne güzel olur.

Ege

stalker dedi ki...

hakkaten özlemişiz yahu...

marco dedi ki...

teşekkürler arkadaşlar. aklımıza düştükçe karalıyoruz işte bir şeyler.

sağlıcakla.

Zeyno40 dedi ki...

Süleyman Bey, 1984'te Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra başka bir takımda oynayabildi mi ve ne zaman futbol bıraktı ? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.