12 Kasım 2009 Perşembe

muhteşem geldi suskun döndü : ian wilson


beşiktaş'ın sezon açılışı, yer inönü, mevki yeni açık.
temmuz ya da ağustos sonuydu. 89 yazıydı ama kesin. 86'daki şampiyonluktan sonra takım ikinciliği kimseye bırakmıyordu üç sezondur. ama biz taraftarlar daha fazlasını istiyorduk. bunun baskısıyla olsa gerek geleneği de bozmayarak zamanın yönetimi son dakikada ama bu sefer üç yabancı birden hem de hazır kahve gibi paket halinde üçünü de ada'dan getirip saldı emektar inönü'nün çimlerine.

ian wilson içlerinde en fiziksiz ve saçsız olanıydı. en futbolcu görüneni mc donald bir devre boluspor bir devre b.dortmund maçı oynayarak erkenden yol almıştı. en uzun boylu olanı walsh en uzun süre kalanı oldu. wilson da arada 1.5 sezon idare etti deyim yerindeyse.

artık gözümüzde nasıl büyütüp anlattıysak açılışın idman maçı sonrasında mahalledeki fenerli abimden hadi ordan maradona yaptın adamı bizim en kazma oyuncumuz ondan daha tekniktir alaylı edasını cevap olarak almıştım. ama yılmadım, sakladım bu istihzalı cevap ve bakışı ve güneşli bir kış günü kadıköydeki 1-5 lik maç sonrası wilsonun kel kafası parlaklığında bir hediye paketinde iade ettim o fenerli abime!

son tahlilde kel kafası, oynadığı ilk derbi olan gs maçında gördüğü kırmızı kart ve de veselinoviç'in gönlünden beş geçtiği bir cumartesi öğleden sonrası bahsi geçen kel kafası ile f.bahçe'ye attığı golle hafızalarda yer etmiş iskoç futbolcudur kendisi. kaldı ki beşiktaştaki teşviki mesaisinde attığı tek gol budur. o da veselinoviç ve f.bahçeye nasip olmuştur.

beşiktaş sonrasında hocası ve kankası gordonla bir müddet bursa ve trabzon çimlerinde yardımcı teknik adam rolünde görülse de devamında izini kaybettirmiş eski futbolcudur aynı zamanda. fenere o golü atmasa yahut golü atarken beşiktaş iskelesinden bile duyulan o çaaatt sesi yankılamasa trt ekranlarından, bu kadar hafızalarda yer etmeyecekti belki de. hepi topu 20 maçlık beşiktaş kariyerinde unutulmazlar arasına girmeyi başarmış ender topçulardandır yine de.

selam olsun....

Hiç yorum yok: