11 Ağustos 2012 Cumartesi

kayseri maçı ışığında aybaba ekseninde yeni beşiktaş!

* bu sene ilk kez izlediğim beşiktaş'ın tek güzel yanı, attığı goldü.

*tempo yok,bloglararası bağlantı yok. sadece ben bu takıma fazlayım diye bağıran bir fernandes var. ha maça bakıldığında özellikle ikinci yarıda mc gregor'un et mi balık mı olduğunu anlamamıza mahal vermeyen kayserinin şut orucunu takım savunma baskısına gönderme olarak kullanabiliriz belki ama öte yana bakıldığında hücumda da pek bir şey yok. görünen o ki, beşiktaş mevcut kadro ve oyun yapısıyla 'tanıl bora deyimiyle' başaltı takımı olacak.

*samet aybaba, izlemeden konuşmadan bir antremana dahi çıkmadan tipik türk önyargısı ile ernst ve holosko'yu sildi takımdan.(efendim parası çokmuş azmış hikaye.bildiğim kadarı ile her ikisi de indirimi kabul ettiler.) hatırlarsanız şampiyon olduğu sene mustafa denizli yanılmıyorsam devre arasında katıldığı ntv programında bir itirafta bulunmuştu. takımın başına gelirken ekrem hakkında olumsuzdüşüncelerim vardı. kadroda düşünmüyordum dedi ama yakından tanıdıkça fikrim değişti daimi futbolcum oldu demişti. bir yanda samet aybaba öte yanda denizli. biri tecrübe mi dedi?

*mustafa pektemek; bu akşam bazı kendiyle bazı çimlerle kavga etti. çıkarken de çok mutlu değildi. evet kabul ediyorum. bu genç yaşta ensesinde demoklesin kılıcı gibi duran takımın bir forvet arayışı mevcut ama. kendisine naçizane tavsiyem.; 1-artık adamların içinden geçmeyi denemeyi bıraksın, süpermen olmasın basit oynasın. 2- şu transfer söylentileri için de feyyaz uçar'ı ne yapıp edip bulsun. bir konuşsun onunla. vakti zamanında feyyaz forvetken nerdeyse her sene yabancı forvet arayışı olurdu.alınırdı da ama tahtaya feyyaz hep ilk yazılırdı.

*yeni transferlerden olcay; trabzonsporlu olcan'ın ikizi gibi. artısı sağ ayağını da kullanabilmesi. bir milyon bonservis çok mu az mıya gelince. bugune kadar sokağa atılan milyon euroları düşününce bedava bile sayılabilir!
oğuzhan; genç ve eksikleri olmasına rağmen ben çok beğendim. sahayı görüşü, pasları, tekniği.. arsenal boş adam almaz görüşünü kuvvetlendiriyor. ısrar edilmeli bence.
escude; egemen'in fransız versiyonu. hatta teknik olarak daha üstünü bence. defansın kalanıyla uyum sağladıklarında en az gol yiyen ilk üç takım olabilir beşiktaş. ama zor gol atar. bu da onu başaltı yapar gibime geliyor.

*son tahlilde gördüğüm takımın en etkin iki ismi var. fernandes ve olcay. rakipler bu ikisine önlem aldığında çok rahat durdururlar beşiktaş'ı. oyunu çözecek, b - c planı olacak üçüncü bir adamı yok maalesef. allah sabır versin bu sene de bize.

Hiç yorum yok: