26 Haziran 2016 Pazar

geç kalmış bir azzurri güzellemesi


euro2016 geldi, grup maçları bitti hatta bazı çeyrek finalistler belli odu ben oturup iki satır gök mavi yazısı yazamadım. lakin italya deyince şöyle bir soluklanmak gerek. 
bir kere milli marşları müthiş motive edici. turnuvanın gizli favorilerinden gösterilen belçika maçı serenomisinde 11 tane alpay özalan gördüm.(unutanlar için bkz. 2005-yılında kadıköydeki türkiye-isviçre maçı serenomisi)

lakin azzurrilerin bir memleketlileri bir de benim gibi 'dinazorlardan' başka seveni yok maalesef. neymiş katı savunma yapıyorlarmış. futbolu çirkinleştiriyorlarmış. hikaye. dünya üzerinde ispanya ve brezilya bazen hollanda dışında hep öne oynayan kaç takım var allah aşkına. işte görüyoruz 2.tur maçlarında da tüm takımlar önce savunma sonra canan diyor. öve öve bitirilemeyen hırvatistan ve ronaldo'lu, nani'li bazen querejma'lı portekiz maçında 115 dakika top kaleyi bulmadı yahu! 

.
neyse geçelim bunları. benim için italya; 82den başlayarak paolo rossi demek dino zoff demek. tardelli, del piero, pirlo, schilacci'nin golden sonraki pörtlek gözleri, komutan maldini, imparator baressi, albertinin euro2000 gözyaşları demek. baggio'nun abd94de nepal'e vurduğu penaltı demek, napoli'de italyaya karşı arjantin demek, euro2000 yarı finalinde hollanda karşısında 10 kişiyle nesta-cannavora direnişi demek. gök mavi demek, akdeniz demek forza azzuri demek..
.
son tahlilde ve umarım 2016'da gök mavililere burun kıvıranlara inat, 2006'da lippi'nin, 2012'de prandelli'nin yaptığını conte yapar ve final oynarlar. amin.
.
irlanda yenilgileriyle türkiye'nin elenmesi mi? geçiniz efenim geçiniz. anadolu'da bunun için çok güzel atasözü var ama terbiyem müsaade etmiyor.
.

Hiç yorum yok: