9 Kasım 2008 Pazar

ali


branko stankoviç'in sağ beki (84-86), miloş militanovic'in orta sahası (86-87) ve nihayet gordon milne'nin forveti (87-92) kısaca metin-ali-feyyaz'ın ali'si.

86 da trabzondaki şampiyonluk turunda gözyaşlarına hakim olamayan milli futbolcudur aynı zamanda. elbetteki bu gözyaşları şampiyonluk turu atan beşiktaş'ı alkışlayan ts seyircisinin jestinden dolayı değil çok genç yaşta kendisine nasip olan şampiyonluk içindi.

maalesef ki 92 yılında yine bir şampiyonluk maçında (bjk: 4 gs: 3) geçirdiği ağır sakatlık yüzünden sahalara yine genç yaşta pek çok futbolcunun ikinci baharını yaşadığı yaşlarda veda etmek zorunda kalmıştı. sakatlık sonrası eski formunu bulamamış ve kısa bir kayserispor macerasından sonra futbolu bırakmıştı.

en verimli sezonu olan 87-88 sezonunda ligde tam 30 gole imza atmış ve takip edebildiğim 28 senelik zaman diliminde (1980-2008) bu sayıyı geçen baska bir besiktasli futbolcu olmamıştır. (sadece lig maçları için) hatta sanırsam öncesinde de yoktur. ama emin olmak için yine de tarihin tozlu sayfalarına bir bakmak lazım.

ha unutmadan türk futbol literatürüne hücum pres anlayışını getirerek bir anlamda bu sistemin yılmaz savunucusu ve uygulayıcı olan hakan şükür'ün de öncüsü olmuştur.

ayrıca radyoda necati karakaya'nın dömi vole tabirini sık kullanmasına sebep olan beyefendi futbolculardandı. sakaryaspor'a bu tür bir golünü hatırlıyorum 6-0 lık bir maçta. enteresan golleri olduğu gibi saç baş yolduran gol kaçırmaları da mevcuttu. lakin çok severdik kendisini. tıpkı metin gibi, feyyaz gibi.

foto : ayrintilihaber.com

Hiç yorum yok: