9 Kasım 2008 Pazar

metin


metin-ali-feyyaz'ın halay başısı. en eskisi. en hızlısı. sarı fırtınası.

coşkun özarı'nın milli takımı çalıştırdığı bir dönemde ilk açıklanan aday kadroda olmayan (hatta hiç bir besiktasliıfutbolcu yoktu kadroda) ama hemen akabinde oynanan ve besiktaş'ın 4-0 kazandığı malatyaspor karşılasmasında mükemmel oyununu 2 golle süsleyerek kadronun yeniden şekillenmesine neden olmus futbolcudur aynı zamanda.
tabi bu duruma metin'in güzel futbolunun yanısıra "bu iş kartalsız olmaz özarı" diye tempo tutan yaratıcı besiktaş taraftarı da sebep olmuştur bir nebze.

en önemli özelligi sürati idi. malumunuz sarı fırtına adı buradan gelmektedir. nitekim bir altay maçında yeni açıgın numaralı yanındaki bölümünden izledigim ferrari misali abartısız 4-5 kişiyi ekarte eden çapraz kosusu hala gözümün önündedir.. izlemesi keyif veren futbolculardandı.

öte yandan 15 ekim 1989 besiktaş adanademirspor maçında havada bir müddet asılı kalarak attığı kafa golü omam bıyık'a referns olmuş ve benzerini biraz daha fazla yükselerek italya 90 dünya kupasının açılış maçında arjantin'e atan omam bıyık daha sonra bu golü metin tekin'den esinlenerek attığını söylemiştir televole kameralarına!!!

keza 1989-90 sezonunun final derbisinde topla en yüksek noktada bulusup f.bahçeye attığı golle besiktaşı 2-1 öne geçirdigi gibi schumacher'in ikinci yariya çikmamasına ve de soyunma odasında müjdat yetkiner ile kavga etmesine vesile olmustur sarı fırtına. ne var ki ikinci yarida kaleye geçen nurettin yıldız' a da bir kafa golü atınca bu sefer yaratıcı besiktaş taraftarı bir kez daha sahne alıp müjdat kaleye diye tempo tutmustur.

sarı fırtınanın türk futbol gündemine yön verdiği maçlar bununla da sınırlı kalmıyor!
zaman zaman tartışmalara konu olan kalecinin elinden çaldigi topun gol olarak değer kazandığı bir maç vardır.. 86 nisanında 5-1 kazanilan orduspor maçıdır bu karşılaşma. maçı inönü'nün yeni açık tribünlerinden izleyen ben deniz pozisyona bayağı bir uzak kalsam da (zira gol deniz tarafındaki kaleye atılmıştır) metin'in kaleci hüsnü'nün tek elinde tuttugu topa kafa ile "süsmesi" sonucu top, kovaçeviç henüz mirsad güneş olmamışken önüne düşmüş ve kariyerinin en kolay gollerinden birini atmasına sebep olmustur.

zaten o yıl beşiktaş yine bir dünya kupası senesinde şampiyon olmuştur. bir sornaki şampiyonluk için 90 italya kupasını bekleyecektir. adeta metin-ali-feyyaz üçlüsünü doğuşunu beklercesine...

foto : tumspor.com

Hiç yorum yok: