4 Kasım 2008 Salı

no penaltı




aslında maçın en önemli anını, sonucu etkileyen olayını maç sonunda kendilerine zoom yapan kameraya madrid taraftarı beyaz saçlı amca söyledi.; no penaltı.
evet bence de no penaltı.
gerard'ın arif erdem'i hatırlatan ama o'nun daha gelişmiş bir artistik atlayışını daha havada iken nadia comaneci'ye taş çıkarırcasına bükülerek, burgu yaparak üstelik yan hakemden artistik on puanını da alarak yapması maçın kaderini etkiledi.

açıkçası eyyamın kralını yaptı isveçli. sadece gerard'ın penaltısını vererek de değil. yan hakemi o'nu yanılltı diyelim. eyvallah. peki ikinci yarıdaki iki liverpoollunun yatarak ve kayarak yaptığı iki bloku es geçmesine ne demeli.

evet hakem konuşmayacaktık değil mi?. süpper ligimizden kalma alışkanlık işte...

neyse biz asıl ilgimizi çeken tribünlere bakalım...

66 idi galiba danimarkalı agger kafayla madrid direğinin tozunu alırken yönetmenin aklı torresde kalmış. o da biizm dua sonrası aminimize benzer bir el-yüz hareketi çekiyordu tam da o sırada. dedim acaba golün kaçtığına mı üzülüyor yoksa eski takımının şansına mı seviniyor. öyle olmadığını haksız penaltı sonrası gelen goldeki yumruk şovundan anladık...

aslında daha penaltı olmadan... liverpool taraftarının ertem şener'in dediği gibi allah rızası için bir gol bakışlarını görürken , dinmeyen tezahüratlarını duyarken, carragher'ın önündeki defansı çarşıya yolladıktan sonraki muazzam bazukasını bizim gibi hayranlıkla seyretmekle kalmayıp ellerini patlatırcasına alkışlayan bıyığı terlememiş liverpoolluları görünce istedik bir gol atsın liverpool. ama işte futbolun adil olmayan adaleti ya da cilvesi. doksan artılarını bekliyormuş..

sonra yine altmışlarda liverpool tribünleri soluk alırken, can siperane savunurken madridliler kalelerini ispanyolların o tipik tezahüratları çok hoş geldi kulağıma. yemesinler istedim gol. leo franco'ya ayrı sempatiğim zaten. penaltıyı kurtarsın kahraman olsun istedim. olmadı.

kısmet artık önümüzdeki maçlara bakacağız...

foto : uefa.com

Hiç yorum yok: