24 Kasım 2008 Pazartesi

yavaş ama etkili : alan walsh


benim gibi koşmayı pek sevmeyen ama görev aldığı 2 sene zarfında beşiktaşlıların sevdiği sarışın ingiliz futbolcu. istikrarlı bir adamdı, pek koşamazdı ama bu açığını attığı 45-50 metrelik çapraz ve de adrese teslim ortaları ile kapatırdı.

yine de sanıyorum bir trabzon maçıydı ve aslında koşmasa kimsenin kızmayacağı bir topta kendini kasarak aut çizgisi üzerinden röveşatavari bir ortayla ali gültiken' e attırdığı süper bir gol vardı. belli ki şu asker arkadaşı laflarına gurur yapmıştı adamcağız!

beşiktaş ın ve gordon milne nin meşhur son dakika transferlerindendir. o zamanlar ingiltere 3.ligi takımlarından olan bristol city'den gelmiştir. 89-90 sezonunun açılış törenine yetiştirilmişti ian wilson ve mc donald ile beraber...

ilginçtir o gün sezon açılışına gelen bu üçlüden oyunu en çok dikkati çeken ian wilson , sözleşmesinin sonuna kadar kalan ise walsh olmuştu.

5.hafta civarında önce mc donald gitmiş o sezonun sonunda da beşiktaş tarihindeki tek golünü f.bahçeye atan ian wilson gitmişti.

walsh ise bir sene daha kalarak beşiktaş'ın ikinci şampiyonluğunda da pay sahibi olmak istemiş ve bunu başarmıştı.

neler demedik ki adama dede diyorduk, amca diyorduk azcık koşsan n'olur diyorduk yeni açığın numaralıya yakın diliminden. ama o topu koşturmayı seviyordu... iyi ki gelmiş ama beşiktaş'a.
sevdik bu sessiz sakin sadece işini yapan adamı.

foto : beşiktaş tarihi - yky

Hiç yorum yok: