12 Kasım 2008 Çarşamba

kimler geldi kimler geçti : feyyaz - miço - ibo

beşiktaş forumları ve dahi asena özkan deli ibrahim’in futbolculuğunu sorgularken aklıma geldi birden bu isimler…




güneşli ama soğuk bir kış günüydü. sanırım türkiye kupası yarı final maçıydı hani aziz yılmaz’ın şu meşhur kahverengimsi paltosu ile sahaya girdiği ve 1-1 beraberlikle beşiktaş’ın turu geçtiği maç. feyyaz savunmanın arkasına sarkmış kaleci ile burun buruna iken arkalardan canhıraş gelen müjdat yine cansiperane biçimde feyyaz’ın önüne atlayarak muhtemel bir golü önlemişti. ilginç olan ise bu golden sonraki yumruk şova benzer hareketleri idi. o dönemde biri gidip öteki gelen libero ve stopeler miydi yoksa başka bir şey miydi o’nu bu hale sokan bilemiyoruz. ama şimdi hatırladığım wichnewski , tanjga, soczynski , jakolsewich , wagenhaus ve daha birkaç topçu. hepsi gitti müjdat kaldı.


tıpkı kibar feyyaz gibi , her sene esas golcü alınır ama ya kibar’ın yardımcısı olur yahut ertesi sene eve dönmek zorunda kalırdı. camiada kalıcı olmak buna denirdi sanırım. kimler yok ki o'nun eskittikleri arasında da... paprica, mc donald, ivsic (ki ayrı yazı yazacağımdır hakkında…) nartallo ve madida. gerçi son ikisi suni bir çek krizi yüzünden feyyaz'ı eskittiler lakin o hep esas oyuncu ve golcü idi.

deli ibrahim bu grubun en dertlisidir sanırım. şöyle bir bakıyorum da geriye. olumlu olsun olumsuz olsun kimler gelmiş kimler gitmiş ibo hala kapı gibi duruyor sol kanat savunucu olarak. tribünlerin hah şimdi oldu deli’den kurtulduk dediği ama kalmak istemeyen marcus münch, ön libero-stoper ama asıl mevkii sol bek olan ahmet yıldırım, altaylı bayram bektaş, forvetten devşirme sol kanat serdar topraktepe , hakeza çağdaş atan, ispanyol juan fran, adem büyük, seriç ve hatta tello. üzülmez kapı gibi orada. yazılan futbolcuların bazıları mevki itibariyle eleştiri konusu yapılabilir pek tabi ama gerçek olan hepsi ibo’nun kanadından geçti ve geçmekte bir fiil. sonuç; ibo yıkılmadı ve hala ayakta…


fotoğraflar : fenerbahce.de , bjk.com.tr , resimadasi.com

Hiç yorum yok: