9 Kasım 2008 Pazar

feyyaz


belli bir yaştan önce doğanlar için MAF (metin-ali-feyyaz) üçlüsünün feyyaz'ı. bir kısım futbol sevdalısı için kibar feyyaz yahut bay gol benim içinse yerli vanbasten'di o.

her futbolseverin yerli yabancı bir idolü, bir sembolü deyim yerinde ise "aşkı" vardır futbol oynamaya elverişli yeşil sahalarda. bu ismin karşılığı feyyaz'dır nazarımda. belki de bu yüzden neredeyse dakikaları ile birlikte yer etmiştir hafızamda attığı birbirinden güzel goller.

nasıl unutabilirim ki...

misal bu goller sayesinde schumacher'in biraz daha fazla deli olmasında rolü büyüktü! 88-89 türkiye kupası finalinde o'nu bir sağa sola yatırışını hiç unutamam. tıpkı askerken dinamo zagreb'e attığı gol sonrası üç numaraya vurulmuş koca kafasını sağa sola sallayarak yapmış olduğu absürd gol sevincini, 91-92 sezonunda trabzon'da 30 metreden sol ayağı ile attığı golü ve gol sonrası şifo mehmet'in onu sırtında ortaya sahaya kadar taşımasını, ali samiyen'de 3-0 lık avusturya zaferinde şimdi yıkılmakta olan tribünlerin olduğu (başka bir anlamda sarı diyen eski açık tarafındaki) kaleye dönerek attığı muhteşem golü, 88-89 da 4-1 lik gs galibiyetinde 3 gol atarak tanju'ya atfen "kral öldü yaşasın yeni kral" dedirten maçını unutamadığım gibi.

spektaküler bir futbolcuydu netekim.

foto : newskiller-siyahvebeyaz.blogspot.com

Hiç yorum yok: