2 Kasım 2008 Pazar

avrupada birden fazla takım tutmak



insanın her limanda bir sevgilisi olması gibi bir şeydir avrupada birden fazla takıma sempati beslemek!

ama futbolu seviyorsanız ve de henüz cenk koray’lı tele pazar’da tr lig maçları onar dakikalık bölümler halinde yayımlanmaz iken önceleri çarşamba gecelerinizi süsleyen avrupa kupası maçları ile sonrasında perşembeleri trt 2 de ve genelde levent özçelik zaman zamanda ercan taner önderliğinde ağırlıklı olarak premier lig maçlarının yer aldığı avrupadan futbol özetleri ile kanınıza iyice yerleşen virüs! başlıktaki olguyu kaçınılmaz kılıyor…

virüs’ün bünyede etkin olduğu ülke ve takımlara kısaca göz atarsak;

italya’nın seri – a’ sında ; aslına bakarsanız bariz şekilde gönlümü fetheden bir kulüp yok. zira gök-mavililer başlı başına bi sevda masalı benim için. 82 dünya kupasının başlamasına az bir zaman kala mahalledeki ukela ve “şukela” abiler ısrarla brasil ve beyaz pele (zico) derken o gün gazetedeki haberden etkilenen kısa pantolonlu ben inatla paolo rossi ve italya diyorum. bir de dino zoff var tabi bu sevdanın şekillenmesine tesir eden. neyse paragrafı uzatmadan sadede uzanalım biz. illa ki kulüp takımı derseniz , rossi, schillaci, roberto baggio nedeniyle en çok da renklerinden ötürü siyah-beyaz juve derim diğer italyanlara karşı hep. ha bir de efsane'den oturu siyah-kirmizili ac milan.

almanya’nın bundesliga’sında ise, klasik sarı siyah forma ve muhteşem akustikli westfalen stadı ile tabi ki 97 şampiyonlar ligi şampiyonluğu ve riedle’li andreas moller ’li kadrosu ile borussia dortmund önem arzeder benim için. şu sıralar mali bir kriz yaşasalarda yine de ne bayern ne werder , dortmund aşkı ile inliyor bünyeler!

ingiltere’nin premier liginde ise, yukarıda saydığımız trt-2 menşeli avrupadan futbol yön veriyor “premier lig sempatiğimize.” evet ada’da sempatinin adı ; tottenham hostpur. ingilizlerin haylaz çocuğu paul gasgoine ’nin “trt-2 şenliklerinde” seyrettiğim derby county ’li unutulmaz milli kaleci peter shilton ’ı hemen hemen aynı yerden ve aynı kalenin bir sağına bir de soluna attığı frikikle avlaması hala gözümün önünde. yine ispanyol nayim ’in günümüz futbolunda sıkça rastlanılan hem hamal hem teknik futbolcu tiplemesine uygun futbolunu hatırlamakta zor degil. keza gary lineker’i.

ve son olarak ispanya’nın la liga ’sı var sırada…
yine avrupa kupası maçlarının olduğu bir gece. 5-1’lik mönchengladbach mağlubiyetinin rövanşında bernebau’da santilliana ’lı kadrosu ile 4-0 lık tarih yazan ve yine emilio butragueno, kaleci francisco buyo, michel, paco ve julio lorente kardeşlerle gönlümüzde taht kuran eflatun beyazlılar…ki julio şu an real’in rakibini hatırlayamadığım bir avrupa kupası mücadelesinde sağ kolu çıktığı halde maça devam ederek gönüllerde ayrıca yer edinmiştir.

evet o can alıcı soruyu duyar gibiyim, listedeki iki takımdan biri karşılaştığında ne olacak..?
tıpkı bu akşam oldugu gibi… assolisti o yüzden en sona sakladım…avrupa’da vazgeçilmezim beyaz şimşekler…
forza real madrid…

09.03.2005...istanbul

foto : football-wallpapers

Hiç yorum yok: