7 Kasım 2008 Cuma

geçmiş zaman olur ki : beşiktaş dinamo kiev 1987


ahali ; el, ayak, abaküs hesabı yaparken "istanbul’a en şiddetli kar yağışı en son ne zaman oldu" geyiğine şıppadanak cevap vermemi sağlayan talihsiz bir maçtır söz konusu olan. talihsiz ki ne talihsiz. trt spikeri tam beş kez maalesefle başlayan gol cümlesi kurmak zorunda kalmıştı maalesef.

bilmem kaç yılın en şiddetli kar yağışı olduğu için, istanbul yerine günlük güneşlik bir havada izmirde oynanmıştı maç 04.03.1987'de..

istanbul, izmir çok da fark etmiyordu aslında. adamlar daha gelmeden yenmişlerdi sanki bizi. gürbüz basınımızın da etkisi ile işte 2000 yılının takımı, uzay takımı, mars takımı, makine gibi takım vs. söylemlerde maçı oynanmadan kaybetmis gibiydik.
ilerleyen yıllarda bir de nou camp’taki 0-5 lik barca maçında böyle yenilgiyi peşinen kabul etmiş biçimde oynadığımızı hatırlarım.

şimdinin ukrayna milli direktörü oleg blokhin in ve yevtushenko’nun ikişer dönemin flaş ismi belanov un bir golü ile maçı 5-0 kaybettik.

rövansta onlarında bizim gibi insan olduğunu anlayan futbolcularımızın daha güvenli mücadelesi ve de 5-0 rahatlığındaki rakibin fazla sıkmamasına sebep ilk maca oranla daha derli toplu oynamamıza rağmen orada da 2-0 kaybetmiştik maalesef.

foto : nevaria.com

2 yorum:

1903 dedi ki...

Dinamo Kiev formasının göğüs reklamının Commodore olduğu maç. Yazıları da büyük bir keyifle okuyoruz. Aynen devam.

mvanbasten dedi ki...

commodore aklıma gelmedi valla.:)
teşekkürler.