18 Kasım 2008 Salı

yusuf altıntaş


hafızam beni yanıltmıyorsa "milyonluk eşekler" tezahüratının f.bahçelilerden evvel g.saray tribünlerince icra edildiği sene transfer olmuştu g.saray'a. 100 milyon diye hatırlıyorum transfer ücretini ve izmit köseköylü olduğundan köylü yusuf lakabını akabinde. sonradan güçlü fiziği sayesinde rambo'luğa terfi etmişti ama. derwall'in ik yılında gelmişti ve yine yanılmıyorsam 0-3 lük bir e.şehir hezimetinden sonra milyonluk eşekler olmuştu gazete başlıkları.

benim hafızamda yer eden üç köşe taşı vardır futbol hayatında. eminim o da hiç unutmaz hatta birini tanju'da unutmaz!

87-88 sezonunda adanademirspor maçında müsait pozisyonda topu boş kaleye dürtmeyip tanju çolak'a "gel ulan bu da benden olsun" dercesine golü attırarak tanju'nun metin oktay'ın rekorunu kırmasında ve 39 golle avrupa gol kralı olmasında tuzu olmuştur bir anlamda..

ayrıca beşiktas'ın averajla sampiyon oldugu 85-86 sezonun inönü'deki final maçında soldan gelen ortaya ceza sahasının dışından gelişine öyle bir vole vurdu ki bizim zafer çatala asılı kaldı ama top altı pasa düştü. top direkten döndü sandık tv den izlerken ve dahi spiker. lakin bu yusuf çılgınlar gibi sevindiğinde anladık ki golü yemişiz. neyse ki ziya doğan sonradan durumu telafi etmişti.! ama allah icin güzel goldü!

yine samiyen'de müthiş ıskası vardı başka bir besiktaş maçında (90-91 sezonuydu yanılmıyorsam). o hafta arası milli maç vardı. sakatım diye milli takımdan affını istemisti. lakin hafta sonu iyileşmiş maça çıkmıştı.

gs 2-0 önde iken yaptıgı ıskayı yakalayan ali gültiken ertesi günkü gazetelere "allahın sopası yok" manşetlerine konu olan golleri atmıştı peş peşe..
son olarak ta "kibar" nokta koymuştu olaya: 2-3.

hakeza rıdvan'la ikili mücadeleleri, penaltı sebebiyetleri hala hafızalarda olan renkli bir futbolcuydu son tahlilde.

3 yorum:

mustafa taha dedi ki...

insan bir blog actim diye haber verir. Ellerine saglik, zevkle okuyorum. Ozlemistim yazilarini...

mvanbasten dedi ki...

haklısın. yaptık bi eşeklik :)

Avlonya Ortağı dedi ki...

ne transfer ücreti, ne derwal'in beğenmiş olması, ne ramboluğu ne de tanju'ya geçtiği kıyak.
başka bişey vardı onda. neydi bilmiyoruz ama sevdik biz onu. çok sevdik.